Zavřít reklamu

Čínští fanoušci Samsungu se včera dočkali představení několika nových smartphonů v čele s Galaxy A6s a Galaxy A9s, které by měly být nástupci loňských modelů A6 a A9. Krom těchto dvou modelů se ale společnost na konci své prezentace zmínila i o další chystané novince, která nese název Galaxy A8s. Tu sice Samsung detailně nepředstavil, nicméně se nechal slyšet, že přinese jednu zcela novou technologii, kterou ještě žádný jiný smartphone v nabídce nemá. Ačkoliv v tuto chvíli zcela přesně nevíme, co touto novinkou myslel, na internetu se hned objevilo několik úniků od spolehlivých leakerů, kteří již mají jasno. Těšit se prý můžeme na otvor v displeji.

Ano, čtete správně. Samsung se chystá údajně do displeje Galaxy A8s vytvořit jakýsi malý otvor, ve kterém bude vsazena přední selfie kamera. Díky tomu se tak vyhne použití jím tolik kritizovaného výřezu a zároveň výrazně zúží rámečky kolem displeje. Bohužel však v tuto chvíli netušíme, zda se rozhodnou Jihokorejci pro umístění přesně do středu či na levou nebo pravou stranu. 

Takovéto řešení by bylo skutečně velmi zajímavé a pokud by se Samsungu osvědčilo, není vyloučeno, že by jej použil i u budoucích vlajkových lodí. Už nyní je totiž jasné, že by se díky němu výrazně zvětšil displej, což je pro mnohé výrobce alfou a omegou. Otázkou však zůstává, jak se Samsung popasuje i s dalšími senzory, které přední stranu smartphonů zdobí. V úvahu připadá buď jejich implementace pod displej či do horního rámečku, který by ale kvůli tomu nepěkně “nakynul”. 

Nechme se tedy překvapit, s čím na nás tedy Samsung nakonec vyrukuje. Jasno bychom měli mít už na začátku příštího roku, kdy by měli Jihokorejci tuto novinku světu podle zdrojů oficiálně představit.

Samsung-Galaxy-A8s-concept-1

Dnes nejčtenější

.