Zavřít reklamu

Ještě tomu není ani týden, co Samsung poprvé světu ukázal prototyp svého skládacího telefonu Galaxy F a už zde máme první informace o jeho začátcích prodeje a předpokládané ceně. Když jihokorejský gigant demonstroval na pódiu svůj ohebný displej Infinity Flex, viděli jsme kvůli mírnému světlu a vzdálenosti jen málo detailů. Nepadlo dokonce ani slovo o předpokládané ceně nebo o tom, kdy se na trhu objeví první finální výrobek. Až nyní se dozvídáme první detaily.

Takto vypadá prototyp ohebného telefonu od Samsungu:

Podle zdrojů magazínu The Korea Herald představí Samsung svůj ohebný Galaxy F po boku nového Galaxy S10 už v únoru na veletrhu MWC v Barceloně. Obě novinky by pak měly zavítat do prodeje během března. Pro začátek bude mít Samsung připravený pouze milion kusů skládacího smartphonů, podle slov ředitele mobilní divize DJ Koh se ale může počet ještě změnit.

Zajímavostí také je, že Samsung plánuje představovat ohebné telefony každý rok. Nicméně stejnou periodicitu drží společnost například u vlajkových řad Galaxy S nebo Galaxy Note, a tak je zcela pochopitelné, že stejné hardwarové aktualizace chce nabídnout i u své největší novinky.

Ještě zajímavější je ale cena telefonu. Podle japonského serveru Yonhap News Agency by měl Galaxy F začínat na 2 milionech wonů, což je v přepočtu něco přes 40 tisíc korun. Nicméně pokud má jít o nejrevolučnější telefon nového desetiletí, pak se vysoké ceně ani nelze divit. Vždyť takový Samsung Galaxy Note9 (512 GB) se už nyní prodává za 32 490 Kč.

flex
flex

Dnes nejčtenější

.