Zavřít reklamu

V souvislosti s postupným uváděním 5G sítí do provozu nás nijak nepřekvapí stále narůstající počet chytrých mobilních telefonů, které podporují tento nejnovější typ konektivity. Společnost Samsung již má na tomto poli své zkušenosti, proto není divu, že se podle všeho rozhodla výrobu 5G zařízení ještě dále rozšířit o tablety s příslušnou konektivitou. O tom, že Samsung s největší pravděpodobností pracuje na vlastním 5G tabletu, svědčí nedávno odhalené dokumenty o certifikaci. Pokud se skutečně zadaří, může si společnost Samsung připsat zásluhu coby výrobce prvního 5G tabletu na světě.

Samsung na svém 5G tabletu podle všeho intenzivně pracuje již několik měsíců. Jedná se o 5G variantu modelu Galaxy Tab S6. Na to, že aktuálně probíhá její vývoj, se přišlo ve chvíli, kdy zařízení získalo svou Bluetooth certifikaci. 5G verze tabletu Samsung Galaxy Tab S6 byla nedávno certifikována příslušnou korejskou národní agenturou, což lze považovat za další potvrzení toho, že se vydání tabletu skutečně chystá.

Podle záznamů zmíněné agentury nese chystaná verze tabletu Galaxy Tab S6 modelové označení SM-T866N a disponuje 5G podporou 5G konektivity. Písmeno „N“ v tomto modelovém označení poukazuje na to, že tento konkrétní model je určen k distribuci na území Jižní Koreje, a v současné době neexistují žádné indicie, týkající se případné pozdější dostupnosti v některém z jiných regionů. Stejně tak není zatím jasné, kdy přesně by se tablet Samsung Galaxy Tab S6 v 5G verzi mohl dostat na pulty korejských obchodů. Samotné údaje o certifikaci jsou ale dobrou zprávou, svědčící o tom, že minimálně korejští spotřebitelé novinky dočkají již v blízké budoucnosti.

5G verze tabletu Galaxy Tab S6 by se neměla příliš lišit od Wi-Fi a LTE varianty. Očekává se, že bude vybavena AMOLED displejem, pohánět by ji mohl procesor Snapdragon 855 SoC, cena bude ale o něco vyšší než u dvou ostatních verzí.

Galaxy-Tab-S6-web-6
Zdroj: Samsung

Dnes nejčtenější

.