Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o tom, že blíže nespecifikované množství majitelů smartphonů produktové řady Galaxy od Samsungu obdrželo koncem týdne notifikaci, na které bylo pouze číslo „1“. Na displeji smartphonů zmíněných uživatelů se dvakrát po sobě objevila notifikace s číslem „1“, která po klepnutí jednoduše zmizela. Výskyt notifikace byl hlášen i ze strany českých a slovenských uživatelů, a její objevení nemělo na první pohled žádný následek v podobě spuštění konkrétní aplikace nebo aktivace specifické funkce. Společnost Samsung vydala později prohlášení, podle kterého nebyla notifikace rozeslána uživatelům záměrně, a souvisela s aplikací Find My Mobile. Tato aplikace slouží ke snadnému vyhledání ztraceného zařízení, případně k jeho uzamčení nebo vymazání na dálku. Někteří uživatelé ale projevili obavy o to, zda nemohlo dojít k úniku dat a ohrožení jejich soukromí.

Společnost Samsung nejprve tyto obavy rozptýlila ve zmíněném oficiálním prohlášení, kde upřesnila, že se jednalo o interní test a dodala, že udělá maximum pro to, aby se již takováto chyba neopakovala. Bližší informace ale firma nesdělila. Nedlouho poté ale začali někteří uživatelé hlásit, že ve svém účtu objevili osobní údaje zcela cizích lidí. Většina z nich se poté přihlásila do svých účtů a změnila si svá hesla. Na diskusní platformě Reddit někteří uživatelé uvedli, že když se přihlásili ke svému účtu v Samsung Shop, objevila se jim telefonní čísla, e-mailové adresy, detaily o nákupech, ale také třeba poštovní adresy nebo poslední čtyři čísla platebních karet jiných uživatelů.

Samsung Galaxy A51 A71 FB

Společnost Samsung následně ve svém prohlášení, zveřejněném na webu The Register, přiznala, že mohlo dojít k úniku části uživatelských dat. Zdůraznila ale, že chybou byl zasažen jen malý počet uživatelů. „Technická chyba měla za následek, že menší množství uživatelů získalo přístup k detailům jiných uživatelů. Jakmile jsme byli na incident upozorněni, odstranili jsme možnost přihlásit se do obchodu na našich webových stránkách, dokud jsme chybu neopravili,“ uvedla mluvčí společnosti, a dodala, že zasažené uživatele bude firma kontaktovat.

Samsung-Galaxy-S10-plus-FB

Dnes nejčtenější

.