Zavřít reklamu

Společnost Planet Computers se určitě nedá zařadit mezi velké výrobce telefonů. Už v minulosti společnost předvedla několik netradičních smartphonů a stejně pokračují i u nového modelu Astro Slide. Na první pohled vypadá jako klasický smartphone, jenže po vysunutí spodní části se zjeví kompletní, i když zmenšená klávesnice. Pořídit se dá dokonce schéma s českými symboly a rozložením QWERTZ.

Displej telefonu můžete posunout směrem nahoru, čímž vám vznikne malý notebook a na telefonu poté můžete pracovat obdobně jako s notebookem. Samozřejmě musíte počítat s omezením, ať už to jsou menší klávesy anebo menší displej oproti notebookům. Ten má velikost 6,53 palců a rozlišení 2340 x 1080 pixelů. Specialitou je podpora čtečky otisků prstů pod displejem. Výkon má na starost čipset MediaTek Dimensity 1000, který má již vestavěný 5G čip. Dále má telefon 6GB RAM paměť, NFC, 2x slot na nanoSIM kartu, 1x eSIM a 128GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet.

Rovnou z krabice běží na Androidu 10, a dokonce do telefonu můžete nainstalovat i Linux. Specialitou jsou i dva USB-C konektory a aby toho nebylo málo, dostalo se i na bezdrátové nabíjení. Rozměry telefonu jsou 16,4 x 7,66 x 1,5 cm a váží zhruba 300 gramů. V současné době se dá telefon objednat přes crowdfundingový server Indiegogo za částku 491 eur, v přepočtu cca 13 400 Kč. Dodání je plánováno na březen 2021, poté bude cena telefonu 819 eur, v přepočtu cca 22 tisíc Kč.

planet computeers telefon s klavesnici

Dnes nejčtenější

.