Zavřít reklamu

Konec oblíbené aplikace Dark Sky přišel z ničeho nic. Uživatelům, kteří tuhle aplikaci pro předpověď počasí mají nainstalovanou, poběží ještě měsíc. Poté už však přestane na Androidu fungovat úplně. Připravili jsme tak pro vás čtyři povedené Android aplikace pro předpověď počasí, které byste si určitě měli vyzkoušet jako náhradu za Dark Sky.

Nejprve zde máme aplikaci Počasí & Radar od vývojářského studia WetterOnline. Tato aplikace má více než 50 milionů stažení a průměrné hodnocení v obchodu Play 4,5 z 5. Je velice oblíbená i mezi českými uživateli. Mimo jiné i kvůli tomu, že je v češtině a má českou podporu. Kromě klasického počasí a předpovědi, nabízí také meteoradar, dešťový radar a varování před nepříznivým počasím. Samozřejmostí je podpora widgetů, takže si informace o počasí můžete dát rovnou na plochu. Aplikaci můžete stahovat zdarma v obchodu Google Play.

Yr má možná netradiční název, boduje ale přesnou předpovědí i povedenou aplikací. Stojí za ni rozhlasová a televizní stanice NRK, která plní funkci veřejnoprávního vysílání v Norsku, podobně jako u nás Česká televize a Český rozhlas. Data pochází z Norského meteorologického institutu a také z globálních meteorologických služeb, a dokonce i veřejných nebo soukromých meteostanic značek Netatmo a Holfuy. Velkým plusem je určitě i fakt, že je aplikace zcela zdarma – stahovat ji můžete z obchodu Play.

Foreca Weather patří mezi ty méně oblíbené aplikace pro předpověď počasí. To ale rozhodně neznamená, že je špatná, spíše naopak. Může se chlubit vysokým hodnocením 4,7 z 5. To je mimo jiné díky novému designu, který už je uzpůsoben moderním telefonům s protáhlým displejem. To znamená, že hodně ovládacích prvků je posunuto směrem dolů, aby tak na ně uživatel lépe dosáhnul. Kromě klasické předpovědi nabízí i povětrnostní podmínky, srážkový radar či měření z nedalekých meteorologických stanic.  I tato aplikace je zdarma ke stažení v obchodu Google Play.

ČHMÚ je zkratka pro Český hydrometeorologický ústav, ale taky se jedná o název mobilní aplikace pro předpověď počasí. Určena je hlavně pro Českou republiku, kde nabízí rozlišení počasí až na jeden kilometr. Dále nechybí výstrahy před nebezpečnými jevy anebo předpověď aktivity klíšťat. „Předpověď počasí je přebírána z několika zdrojů: modelu Aladin, krátkodobých předpovědí, textových předpovědí korigovaných meteorologem a radarových údajů,“ píšou vývojáři v popisu aplikace. I naše poslední aplikace v žebříčku se dá stahovat zdarma.

Dnes nejčtenější

.