Zavřít reklamu

Apple koupil aplikaci Dark Sky a s tím i vývojářský tým, který za touhle oblíbenou aplikaci pro předpověď počasí stojí. Podobné pohlcení malých týmů giganty typu Google, Microsoft nebo Apple už jsme v minulosti mohli vidět mnoho. Bohužel však tato akvizice ovlivní i uživatele. Apple totiž okamžitě ukončil Android a Wear OS aplikace. V současné době už aplikace nestáhnete z obchodu Google Play a 1. července 2020 přestanou fungovat úplně.

Fungovat přestane i webová stránka Dark Sky a v roce 2021 skončí i API, ze kterého čerpá několik jiných aplikací pro předpověď počasí. Dark Sky aplikace byla dostupná na iOS dlouhé roky, na Androidu jsme se dočkali teprve v roce 2016. Na Androidu navíc lidé museli platit předplatné, zatímco na iOS stačilo zaplatit za aplikaci jen jednou.

I přesto, že byla Android verze v podstatě od začátku na druhé koleji, tak si ji uživatelé oblíbili. V obchodu Google Play má více než 1 milion stažení a průměrné hodnocení 4.4. Mezi výhody patří například hyperlokální data, předpověď na minutu anebo srozumitelné a jednoduché rozhraní.

Dnes nejčtenější

.