Zavřít reklamu

Samsung již dlouhé roky volí u svých vlajkových modelů netradiční přístup, kdy některé trhy obdrží čipset od společnosti Qualcomm, ale většina světa funguje na čipsetech Samsung Exynos. Každým rokem se pak tyto dvě verze poměřují a bohužel z pohledu Evropy na tom nebývá Exynos verze dobře. Většinou nabídne menší výkon, a navíc i vyšší energetickou náročnost. To potvrzuje i nové video, které porovnává dvě verze Galaxy S20+ ve hře PUBG Mobile.

K dispozici už je mnoho benchmarků, které potvrzují, že je na tom Snapdragon 865 lépe než Exynos 990. A to hlavně díky grafickému čipu Adreno 650, který nabídne mnohem více výkonu než GPU Mali G77 u Exynosu. Ne každý si ale dokáže představit, jak velký rozdíl to ve skutečnosti je. Pro takové je tu nové video od uživatele Chong Liu, který má dva telefony Galaxy S20+. Jeden s čipsetem Exynos 990 a druhý s čipsetem Snapdragon 865.

Na začátku videa nejprve ukazuje, že se opravdu jedná o telefony, které se liší čipsetem. Poté postupně prochází nastavení, aby ukázal, že je identické na obou zařízeních. Nastaven byl režim vysokého výkonu, FullHD+ rozlišení při 60Hz a testovalo se ve hře PUBG Mobile na nejvyšší detaily. Testování probíhalo tak, že se nejprve s jedním telefonem hrálo 20 minut a na druhém byl aktivován režim sledování. Díky tomu bylo na obou obrazovkách to samé. Po dvaceti minutovém hrání telefony vystřídal.

Ve videu jsou vidět i sekce, kdy verze s Exynosem nestíhala a hra se poměrně sekala. Průměrné měla Exynos verze 54 FPS (snímků za sekundu), zatímco Snapdragon verze dokázala v průměru mít 59 FPS, nicméně Chong Liu upozorňuje, že měla stabilních 60 FPS a mírný propad byl způsoben změnou mapy. Co se týče energetické náročnosti, tak na tom byl Exynos rovněž hůře. Za dobu hraní spotřebovalo PUBG 14 procent baterie, u Snapdragonu pak hra spotřebovala 12 procent baterie.

Dnes nejčtenější

.