Zavřít reklamu

Google v minulém roce oznámil, že služba Hangouts se rozdělí na dvě nové. A to Hangouts Meet (videokonference) a Hangouts Chat (chatování). Jenže na začátku dubna 2020 je vše trochu jinak. Google se rozhodl obě služby přejmenovat. V minulém týdnu došlo na Hangouts Meet, který se nově nazývá Google Meet a nyní byla přejmenována i služba Hangouts Chat. A to nepřekvapivě na Google Chat.

Google potvrdil změnu názvu poté, co aktualizoval několik dokumentů v podpoře produktů. Společnost to potvrdila serveru The Verge, kde zároveň oznámila, že ukončila využívání názvu Hangouts u podnikových produktů. V minulosti už jsme mohli vidět obrovský bordel u chatovacích aplikacích Googlu a vypadá to, že se vše opět vrací do starých kolejí. Protože kromě Google Chat existuje ještě „Chat“, což je v podstatě odpověď Googlu na iMessage, která má v budoucnu fungovat namísto SMS zpráv.

Zároveň si někteří ještě budou určitě pamatovat původní Google Chat, což byl běžně používaný název pro chatovací aplikaci Google Talk, který se později proměnil v Hangouts. Svým způsobem by se dalo říct i to, že se Google vrátil o téměř 15 let do historie a Hangouts Chat obdržel staronový název.

Google rovněž prozradil, že klasický Hangouts nebude přejmenován, nicméně opět se dostáváme k určitému zmatení, protože už v roce 2019 Google oznámil, že uživatelé Hangouts budou někdy po říjnu 2019 postupně přesměrování na Hangouts Chat (Google Chat). Přesné datum není známé, nicméně vypadá to, že se společnost rozhodla Hangouts uchovat delší dobu.

Dnes nejčtenější

.