Zavřít reklamu

Společnost Google i nadále vylepšuje svou komunikační platformu Meet. Není to tak dávno, co došlo k vylepšení náhledu všech účastníků hromadného videohovoru. Nyní Google opět vyslyšel požadavky uživatelů a obohatil Meet o další atraktivní funkce – přidal například režim pro zhoršené světelné podmínky, režim pro prezentace nebo třeba funkci potlačení hluku.

Uživatelé mohou nově v rámci používání služby Google Hangouts Meet sdílet s ostatními účastníky hovoru pouze vybranou kartu v prohlížeči Chrome namísto celé obrazovky nebo okna – ostatní se tak mohou lépe soustředit na sdílený obsah. Tato novinka s sebou přináší ale i další benefity, jako je třeba zvýšení kvality videa i zvuku v průběhu prezentace. Režim pro nižší světelnost, který jsme zmiňovali v úvodu, funguje za podpory umělé inteligence. K dispozici ho prozatím budou mít uživatelé, kteří službu Meet využívají na svých mobilních zařízeních, v dohledné době se ho ale dočkají také uživatelé webové a desktopové verze této komunikační služby. Zavedením tohoto režimu chce Google vyjít vstříc zejména těm, kteří se kvůli současné situaci musí účastnit konferencí a videohovorů z prostředí svých domovů, kde obvykle nebývají příliš kvalitní světelné podmínky. Ze stejných důvodů zavádí Google u služby Meet funkci potlačení hluku, díky které nebudou další účastníci hovoru slyšet rušivé zvuky z pozadí nebo třeba klapání klávesnice. Této funkce by se uživatelé měli postupně dočkat v průběhu následujících týdnů.

Společnost Google se v reakci na celosvětovou pandemii onemocnění COVID-19 a s ní spojená opatření rozhodla vyjít vstříc svým zákazníkům, a uživatelům balíčku G Suite bezplatně zpřístupnil všechny prémiové funkce služby Meet včetně větších schůzek, nahrávání a živého přenosu.

Dnes nejčtenější

.