Zavřít reklamu

Samsung Galaxy Tab S6 je právem označován za jeden z nejlepších tabletů s Androidem na trhu. Zároveň se jedná o jednu z mála dobrých alternativ k iPadům Pro. A to bohužel i po cenové stránce. Nyní korejská společnost představila levnější variantu tohoto tabletu s názvem Galaxy Tab S6 Lite.

Displej tabletu má velikost 10,4 palců a rozlišení 2000 x 1200 pixelů. Nejedná se ale o AMOLED panel, jak byste u Samsungu očekávali, ale o TFT panel, který má nižší jas, horší pozorovací úhly a horší barvy. Snížen byl i počet reproduktorů. Tablet má pouze dva. Potěší alespoň zachování 3,5mm audio konektoru a USB-C.

Z dostupných fotografií to vypadá, že i Lite verze má zadní část kovovou, stejně jako Galaxy Tab S6. Nicméně tato informace prozatím nebyla potvrzena. Potěší podpora dotykového stylusu S Pen. Bohužel opět nevíme, jestli už bude pero k dispozici v balení anebo si je budou muset uživatelé dokoupit zvlášť.

Výkon tabletu obstarává čipset Exynos 9611, který můžeme najít například v telefonech Galaxy A50s, Galaxy M30s anebo Galaxy M21. Čipset doplňuje 4GB RAM paměť a 64GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet. Rovnou z krabice běží telefon na Androidu 10 a nadstavbě One UI 2.0.

Prozatím neznáme cenu tabletu, jelikož byl nejprve oznámen v Indonésii. Očekává se však brzké globální uvedení, kdy bychom se měli dozvědět nejen cenu Wi-Fi i LTE modelu, ale také dostupnost Galaxy Tab S6 Lite.

Dnes nejčtenější

.