Zavřít reklamu

Lineage OS je nejpopulárnější alternativní ROM, do které navíc nedávno vyšla obrovská aktualizace, která ji posunula na Android 10. Kvůli tomu se může měnit poměrně radikálně seznam podporovaných telefonů. Přesně to se stalo u několika Samsung telefonů s Exynos čipsetem, což jsou ty modely, které se prodávají v Evropě, včetně České republiky.

S podporou se dostalo celkem na tři telefony – Galaxy S9, Galaxy S9 Plus a Galaxy Note 9. Uživatelé už tak nemusí instalovat neoficiální verze LineageOS, o které se starali lidé na XDA fóru. Místo toho můžou využít oficiální buildy a aktualizace přímo ze stránek projektu. Zajímavé je také to, že Snapdragon verze těchto telefonů je stále bez podpory.

Kromě toho se s podporou dostalo i na telefon Realme 2 Pro, který je ale prozatím podporován pouze u starší verze Lineage OS 16, která je založená na Androidu 9 Pie. Dá se ale očekávat, že se v budoucnu dostane i na tento telefon nová verze této ROM. Bohužel nemáme pouze kladné zprávy. Doslova legendární smartphone Xiaomi Redmi Note 4 už nebude oficiálně podporován. A to z toho důvodu, že osoba, která měla úpravu ROM na starost, již tento telefon nemá. Pořád ale budou k dispozici neoficiální verze, a to nejen této ROM, ale i ostatních. V komunitě totiž tohle Xiaomi patří mezi nejoblíbenější.

Dnes nejčtenější

.