Zavřít reklamu

Server LetsGoDigital zveřejnil informace o novém Huawei patentu, který se týká nového využití ohebných displejů. Konkrétně se jedná o možnost vytvoření vysunovacího telefonu. V patentech můžeme vidět rovnou dvě různé zařízení s vysunovací obrazovkou.

Model označený písmenem A má v podstatě bezrámečkový design s ohebným displejem, který se vysunuje z pravé strany. Na přední straně si můžete všimnout trojice fotoaparátů. Tato část je téměř identická jako u již vydaného ohebného telefonu Huawei Mate X. Vysunutím displeje by se celková obrazovka zvětšila o cca 30 procent, což by z telefonu rázem vytvořilo tablet. Zajímavé je také identická tloušťka na všech místech, což je rozdílné oproti vydanému Mate X telefonu.

Model B ukazuje odlišný přístup k vysunování displeje. Kamery jsou na levné zadní straně a displej se vysunuje z levé strany. Díky tomu, že jsou fotoaparáty na zadní straně, tak je samotný vysunutý displej větší než u modelu A. Bez ohledu na to, jaký design nakonec Huawei použije, dá se již poměrně dobře odhadovat, že vysunovací telefony budou jednou z dalších pokusů u ohebných displejů. Huawei totiž není jedinou společností, která podobné zařízení připravuje. V minulosti už jsme mohli vidět například koncepty Xiaomi anebo TCL.

Zatímco u klasických smartphonů se už málokdy setkáme s unikátním designem a pokud se podíváte na poslední vlajkové modely, tak v základu vypadá většina stejně. U ohebných telefonů je situace jiná. Společnosti ještě nemají dostatek zkušeností, takže zkouší různé způsoby. I díky tomu jsme mohli vidět již několik různých ohebných telefonů, které se od sebe úplně liší.

Dnes nejčtenější

.