Zavřít reklamu

Před dvěma měsíci jsme se poprvé dozvěděli o existenci telefonu Honor 9X Lite. Dnes byl překvapivě představen ve Finsku. Novinka toho má mnoho společného se starším Honorem 8X. Díky tomu však mohla čínská společnost použít v telefonu služby Google Play. Dostalo se i na několik vylepšení, jako je třeba 48 MPx hlavní fotoaparát anebo nový design.

Honor stejně jako Huawei musí stále čelit embargu ze strany USA. Kvůli tomu například nemůžou certifikovat nové telefony u Googlu a využívat tak jejich služby. Už v minulosti společnosti několikrát ukázaly, že to můžou obejít tím způsobem, že využijí již certifikovaný základ ze starších telefonů a obalí jej novějšími součástkami. Přesně to se stalo i nyní. Honor 9X Lite je založen na Honoru 8X. Využívá se starší čipset Kirin 710, který doplňuje 4GB RAM paměť a 128GB úložiště s možností rozšíření pomocí microSD karet.

Na zadní straně nalezneme dva fotoaparáty. Ten hlavní má 48 MPx a doplňuje ho 2 MPx senzor hloubky ostrosti. Po designové stránce již telefon vychází z moderního vzhledu, který můžeme vidět u velkého množství telefonu vydaných v tomto roce. Menším zklamáním může být přední strana s velkým výřezem, ve kterém se nachází pouze sluchátkový reproduktor a 16 MPx selfie kamera. Displej má velikost 6,5 palců a jedná se o LCD panel s FullHD+ rozlišením.

Rovnou z krabice obdržel starší Android 9 Pie, nadstavbu EMUI 9, ale i služby Google Play. Baterie telefonu má kapacitu 3 750 mAh a podporuje se 10W nabíjení. K dispozici bude minimálně v černé a zelené barvě za cenu 199 eur. V přepočtu tak vychází na cca 5 500 Kč.

Dnes nejčtenější

.