Zavřít reklamu

Telefony řady Xiaomi Redmi Note jsou nejen v Česku velice oblíbené. Čínská společnost totiž dokáže skloubit perfektní cenu se skvělým hardwarem, kterému může málokterá firma konkurovat. Nejinak tomu bude i u nadcházejícího Redmi Note 9. Ten nyní prošel certifikačním procesem TENAA. Díky tomu známe design telefonu i většinu parametrů.

Nový Redmi telefon je v certifikaci označen tajemně jako M2003J15SC, mělo by jít ale Redmi Note 9. Dostalo se i na odhaleni designu telefonu, na kterém můžeme vidět, že selfie kamera bude v průstřelu v levém horním rohu. Čtečka otisků prstů se opět vrací na zadní stranu. Všimnout si můžeme i čtyř fotoaparátů na zadní straně, ten hlavní bude mít 48 MPx. Displej bude mít velikost 6,53 palců s FullHD+ rozlišením.

xiaomi redmi note 9 design
Zdroj: shouji.tenaa.com.cn

Co se týče parametrů, tak baterie bude mít 5 020 mAh s 18W rychlým nabíjením. Procesor nebyl blíže specifikován, spekuluje se nad použitím MediaTek Helio G80. Telefon bude k dispozici s 4/6 GB pamětí RAM a 64/128GB úložištěm, které půjde rozšířit pomocí microSD karet. Rovnou z krabice již poběží na Androidu 10 a MIUI 11. Potěší i 3,5mm audio konektor, infračervený port a USB-C. K dispozici by tento telefon měl být v černé, modré, zelené, růžové, červené a bílé barvě. Představení Redmi Note 9 se očekává během května 2020.

Dnes nejčtenější

.