Zavřít reklamu

Téměř přesně před rokem byla představena Apple Card, minulý týden představil i Huawei vlastní platební kartu a vypadá to, že Google bude zanedlouho následovat. Server TechCrunch přišel s informacemi, že i vyhledávací gigant chystá vlastní řešení. Název není ještě jasný, nicméně mluví se o Google Card, což by i dávalo smysl.

Zatímco Apple Card je kreditní karta ve spolupráci s Mastercard a Goldman Sachs. Google má chystat debetní kartu společně s Visou, Stanford Federal Credit Union a společností Citi. Později by se mělo dostat i na Mastercard. K dispozici už je i několik screenshotů z mobilní aplikace.

Karta má existovat v klasické fyzické formě pro placení v obchodech, ale i ve virtuální podobě například na jednorázové platby po internetu anebo bezkontaktně přes Google Pay. Zanedlouho měla probíhat konference Google I/O, na které společnost odhaluje celou řadu novinek. Nicméně celá akce byla kvůli pandemii zrušena. A to i v online podobě. Jedna z dalších možností odhalení Google Card by tak mohlo být říjnové představování produktů Google Pixel.

Dnes nejčtenější

.