Zavřít reklamu

Chytré hodinky Galaxy Watch Active 2 jsou zatím nejvybavenějším modelem společnosti Samsung. Do perfektního stavu však mají ještě daleko. A to hlavně kvůli chybějící podpoře měření EKG, které bylo po několikáté odloženo. Samsung alespoň nyní oficiálně oznámil podporu pro měření krevního tlaku. Této funkce se první země dočkají ve třetím čtvrtletí tohoto roku, tedy na přelomu léta a podzimu. V budoucnu se plánuje podpora i pro novější hodinky Galaxy Watch.

Měření krevního tlaku bude probíhat pomocí nové aplikace, ke které je trochu nepochopitelně potřeba i Samsung Galaxy telefon, který běží alespoň na Androidu 7 Nougat. Samotnou aplikaci už v současné době schválilo jihokorejské ministerstvo pro bezpečnost potravin a léčiv. Jedna z netradičních věcí je to, že při prvních použitích této aplikace budete muset mít klasický měřič krevního tlaku. Ten bude sloužit ke kalibraci. Jakmile do hodinek zadáte hodnoty z klasického měřiče, tak už půjde měření krevního tlaku pouze pomocí hodinek. Jak to bude fungovat, můžete vidět na videu níže, které Samsung zveřejnil.

Bohužel je tu mínus v tom, že Samsung musí získat povolení od jednotlivých ministerstev v každé zemi. V Česku se tak například můžeme dočkat mnohem později. Podobné to je i u měření EKG, takže i když Samsung tuto funkci konečně přidá, tak se bude muset nejprve počkat na povolení českých úřadů. U Apple Watch Series 4 například čeští uživatelé čekali zhruba 8 měsíců od oficiálního vydání funkce v USA.

 

Dnes nejčtenější

.