Zavřít reklamu

Motorola se vrací na trh vlajkových modelů. Novinka Motorola Edge+ byla právě představena s čipsetem Snapdragon 865, podporou 5G sítí, 108 MPx fotoaparátem a zajímavými parametry. Dočkali jsme se i představení levnějšího Edge modelu, který spadá do vyšší střední třídy.

Jedná se o první vlajkový model Motorola po poměrně dlouhé době a díky tomu jsme se dočkali i několika prvenství u této legendární značky telefonů. Na přední straně je AMOLED displej o velikosti 6,7 palců a FullHD+ rozlišením. Poprvé u Motoroly můžeme vidět 90Hz obnovovací frekvenci. Selfie kamera se nachází v průstřelu v levém horním rohu a má 25 MPx. Nechybí ani čtečka otisků prstů přímo v displeji. Telefon podporuje mmWave 5G, jde tak o první Motorola telefon s podporou sítí nové generace. Potěší i podpora 3,5mm audio konektoru.

Poprvé se také u Moto telefonu využil 108 MPx fotoaparát, který má světelnost F/1,8 a nechybí mu optická stabilizace obrazu. Dále má telefon 8 MPx telefoto s 3x optickým zoomem a opět optickou stabilizací obrazu. Dostalo se i na 16 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát s podporou makro režimu. Snapdragon 865 není žádným překvapením. Čipset doplňuje 12GB LPDDR5 RAM paměti a 256GB UFS 3.0 úložiště. Potěší poměrně velká baterie o kapacitě 5 000 mAh a 18W rychlé nabíjení. Nechybí ani 15W bezdrátové nabíjení. Cena v USA, kde telefon startuje je 999 dolarů. V Evropě se bude prodávat později za 1 100 eur, v přepočtu cca 30 tisíc Kč. S takovou cenou to bude mít nová Motorola hodně těžké.

Levnější Motorola Edge vypadá téměř identicky. Stále například obdržíte 90Hz displej se zaoblením krajů a velikostí 6,7 palců. Místo Snapdragonu 865 už se však využívá Snapdragon 765G, který nicméně stále podporuje 5G sítě. Čipset už však doplňuje jen 4/6GB RAM paměť a 128GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet. Na zadní straně si také můžete všimnout změny. Hlavní fotoaparát má 64 MPx, který stále doplňuje telefoto a ultra širokoúhlý fotoaparát. Selfie kamera je identická, tedy 25 MPx. Oba telefony běží na Androidu 10 a společnost slibuje minimálně aktualizaci na Android 11. Baterie má kapacitu 4 500 mAh, zůstává i 18W nabíjení, nicméně bezdrátové nabíjení už u tohoto telefonu nenajdeme. Cena tohoto telefonu bude 599 eur, v přepočtu cca 16 500 Kč.

Dnes nejčtenější

.