Zavřít reklamu

Android 11 pomalu klepe na dveře. Společnost Google právě vydala třetí testovací verzi Androidu 11, která je určena vývojářům. V současné době je k dispozici pouze pro Pixel telefony. A to až zhruba do května, kdy bychom se měli dočkat betaverze nového systému. A jak ukázal minulý rok, do betaverze Androidu se dostávají i jiné telefony než Google Pixel.

Pokud vlastníte Google Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a anebo Pixel 4, tak již můžete Android verzi ručně instalovat. Pokud se však jedná o váš hlavní telefon, tak aktualizaci nedoporučujeme, protože v současné době je systém nestabilní a má poměrně plno chyb. Změnit by se to mohlo s vydáním betaverze, která nejenže bude více stabilní, přinese i nové funkce určené uživatelům a instalace bude mnohem jednodušší.

V seznamu změn této aktualizace se dočteme o obecných opravách a vylepšení systému. Dále společnost upravila anebo přidala různé novinky, které se hodí vývojářům aplikací. Na serveru Android Police si všimli i několika odlišností a novinek. Například přibyla tlačítka pro screenshot a sdílení v menu s posledními otevřenými aplikacemi. Dále se objevila možnost sdílení internetu přes ethernet kabel (potřeba je však speciální kabel USB-C s Ethernet přípojkou). Dále se v nastavení objevila nová možnost, jak se starat o oprávnění aplikací. Systém automaticky může rušit oprávnění u aplikací, které jste již delší dobu nepoužívali.

Dnes nejčtenější

.