Zavřít reklamu

Společnost Qualcomm představila Quick Charge 3 již v roce 2015 pro vlajkové modely. Později jsme se dočkali představení Quick Charge 4 a Quick Charge 4+ pro vlajkové modely. Dnes se dostalo na Quick Charge 3+, který je určen telefonům střední třídy. Společnost slibuje nabíjení telefonu z nuly na 50 procent za 15 minut.

Oproti klasickému Quick Charge 3 je nový standard rychlejší o 35 procent, a navíc maximální teplota při nabíjení je o 9 stupňů Celsia nižší než u minulé generace Quick Charge. Podporuje se nabíjení přes USB-A i USB-C a samozřejmostí je kompatibilita s nabíječkami starších generací Quick Charge. Takže pokud budete mít doma nějakou nabíječku ze staršího telefonu, stále budete moct využít rychlého nabíjení, i když samozřejmě ne v nejvyšších rychlostech.

Výrobci telefonů budou mít možnost využít standard Quick Charge 3+ s čipsety Snapdragon 765 a Snapdragon 765G a také s ještě nepředstavenými čipsety společnosti Qualcomm. Prvním telefonem, který podporuje nejen Quick Charge 4+, ale i Quick Charge 3+ je včera představený Xiaomi MI 10 Youth.

Dnes nejčtenější

.