Zavřít reklamu

Rozšířená realita si v současné době nachází uplatnění v řadě oblastí včetně vzdělávání nebo zábavy. Google v tomto směru rozhodně nestojí pozadu, a rozšířenou realitu využívá v řadě svých aplikací, jako je třeba Arts and Culture. Zmíněnou technologii využívá i vyhledávač od Googlu – pokud do něj například zadáte název zvířete a klepnete na zobrazení ve 3D, můžete si obyvatele džungle, hor či lesů přenést do vlastního obýváku. Tato funkce byla tento týden obohacena o další novinku, která spočívá ve možnosti pořízení video záznamu 3D zobrazení zvířat.

Funkce zatím ještě není dostupná pro všechna zařízení – nezbývá tedy, než si její dostupnost právě pro váš smartphone vyzkoušet. Stačí spustit prohlížeč Google, zadat do něj název zvířete a ve výsledcích klepnout na tlačítko zobrazení ve 3D. Poté, AR objekt umístíte do prostoru, klepněte na displej – v jeho spodní části se vám zobrazí tlačítko pro spoušť. Jeho stiskem pořídíte fotografii, podržením zahájíte natáčení videa, které může mít délku až třicet sekund. Záběry budou automaticky uloženy do galerie vašeho fotoaparátu, prostřednictvím příslušného tlačítka je můžete i sdílet s ostatními.

Nahrávání i pořízení fotografií 3D objektů v rozšířené realitě bylo u kompatibilních zařízení možné i dříve, uživatelé ale neměli k dispozici zmíněnou virtuální spoušť. Funkce zobrazení objektů – jak zvířat, tak i koster, automobilů, planet a spousty dalších – je k dispozici v prohlížeči Google nejen pro kompatibilní mobilní zařízení s operačním systémem Android, ale také pro iOS zařízení. V době psaní tohoto článku byla funkce k dispozici i u nás – pokud na vašem zařízení nefunguje, zkuste aktualizovat na nejnovější verzi aplikace Google.

Dnes nejčtenější

.