Zavřít reklamu

Hlavní designér společnosti Huawei Quenting Tang měl nedávno rozhovor v magazínu Forbes, kde se vyjadřoval k telefonu Huawei P40, ale také k druhé generaci iPhone SE. Zároveň prozradil, že Huawei nemá v plánu vyrábět podobný typ telefonu a konkurovat tak iPhonu SE.

Apple nedávno představil iPhone SE, kdy v podstatě vzal design staršího iPhonu 8 a vložil do něj nejnovější čipset a jiná vylepšení z moderních iPhonů. A i když v současné době ještě nejsou k dispozici informace o prodejích tohoto iPhonu, tak se o něm minimálně dost mluví. Ať už je to kvůli nízké ceně, kompaktním rozměrům anebo velkým rámečkům kolem displeje.

Quenting Tang si však myslí, že lidé nechtějí zařízení podobné iPhonu SE, tedy zastaralý design a na dnešní poměry malý displej. Místo toho věří ve velký displej v poměrně malém těle a s minimálními nebo žádnými rámečky kolem. Obliba telefonů s velkým displejem platila dříve hlavně v Asii, kdy často uživatelé telefon využívali i namísto počítače pro konzumaci obsahu a hraní her. Samozřejmě západní trh už je na tom nyní velice podobně a s brzkým nástupem ohebných telefonů se nedá očekávat, že by se něco změnilo. Quenting Tang na závěr dodal, že navíc existuje stále více aplikací a her, které vyžadují pro maximální zážitek velké displeje.

Pokud se podíváme na nabídku Huawei telefonů, tak kompaktní telefon bychom v posledních dvou letech hledali opravdu hodně těžko. A to maximálně u nižší třídy. Tedy nic, co by se mohlo rovnat iPhonu SE. Místo toho nabízí čínská společnost telefony s displejem o velikosti 6,5 palců a více.

Dnes nejčtenější

.