Zavřít reklamu

Značka Huami, která spadá pod společnost Xiaomi, se již před několika lety zapsala do povědomí uživatelů díky své cenově dostupné nositelné elektronice. Kromě relativně jednoduchých fitness náramků a podobného příslušenství si ale značka Huami nedávno na své konto připsala také chytré hodinky, které mají potenciál zaujmout i mírně náročnější uživatele.

Na serveru Indiegogo značka Huami spustila kampaň pro své nejnovější chytré hodinky, které nesou název Amazfit X. Jsou vybavené poměrně působivým zakřiveným OLED displejem s úhlopříčkou 2,07 palce a zakřivením 92 stupňů. O přísun energie se stará baterie s kapacitou 200 mAh, která by podle vyjádření firmy měla mít též zakřivený tvar. Chytré hodinky Amazfit X připomínají svým vzhledem i rozměry spíše fitness náramek a nenajdeme na nich ani žádná tlačítka, ani digitální korunku – vše se ovládá pouhým stiskem displeje, který je podle všeho citlivý na tlak.

Samozřejmostí jsou fitness a zdravotní funkce – chytré hodinky Amazfit X nabízejí osm různých sportovních režimů od chůze a běhu přes jízdu na kole až třeba po plavání, jejich součástí je také funkce měření srdečního tepu, nástroj pro sledování spánku, funkce monitorování úrovně stresu, připomínky k pobytu ve stoje a řada dalších funkcí, které mohou uživatelé důvěrně znát z jiné nositelné elektroniky značky Huami. Hodinky Amazfit X dále nabízejí voděodolnost 5ATM, slibují výdrž baterie až sedm dní na jedno nabití, funkci notifikací na příchozí zprávu i hovor, připomínky události a přizpůsobitelné ciferníky. Stanovený cíl 20 tisíc dolarů byl již na Indiegogo několikanásobně překonán, hodinky tedy dříve nebo později skutečně spatří světlo světa. Cena je stanovena v přepočtu zhruba na 8250 korun.

Dnes nejčtenější

.