Zavřít reklamu

Minulý měsíc jsme v Indii mohli vidět představení telefonů Redmi Note 9 Pro a Redmi Note 9 Pro Max. Nedlouho poté jsme se dočkali i telefonu Redmi Note 9S, což je globální verze indického Redmi Note 9 Pro. Dnes Xiaomi představilo úplně nový model Redmi Note 9 a také globální verzi Redmi Note 9 Pro, což je pro změnu indický Redmi Note 9 Pro Max. Ano, i my se v tom pomalu ztrácíme, ale to je prostě pojmenovávání telefonů od Xiaomi… Zjednodušeně řečeno, dnes představené modely by se měli objevit i na českém trhu.

Xiaomi Redmi Note 9

Základní telefon této řady má 6,53 palců velký IPS displej s FullHD+ rozlišením a průstřelem v levém horním rohu. V něm se ukrývá 13 MPx selfie kamera. Pokud telefon otočíme, tak si můžete všimnout dalších čtyř fotoaparátů. Ten hlavní má 48 MPx, doplňuje jej 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát a 2 MPx makro kamera s 2 MPx senzorem hloubky ostrosti. Čtečka otisků prstů je pod těmito fotoaparáty.

Výkon telefonu obstarává úplně nový čipset MediaTek Helio G85. Má osmijádrové CPU a grafickou jednotku Mali-G52. Tento čipset doplňuje 3/4GB RAM paměť a 64/128GB úložiště. Potěší velká baterie o kapacitě 5 020 mAh s 18W rychlým nabíjením. Rovnou z krabice běží na Androidu 10. Dobrou zprávou je, že zůstává 3,5mm audio konektor, infračervený port i NFC, které se dá použít například pro bezkontaktní platby přes Google Pay. Cena telefonu začíná na částce 199 dolarů, v přepočtu bez DPH cca 5 000 Kč.

Globální verze Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Mezinárodní verze Redmi Note 9 Pro by se měla objevit i na našem trhu, takže se o ni určitě zmíníme podrobněji. Displej telefonu má velikost 6,67 palců, jedná se o FullHD+ IPS panel s průstřelem uprostřed. V něm se ukrývá 32 MPx selfie kamera. Na zadní straně jsou také čtyři fotoaparáty. Ten hlavní má 64 MPx, dále má 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát a 5 MPx makro kameru s 2 MPx senzorem hloubky ostrosti. Čtečka otisků prstů je u tohoto telefonu přemístěna do rámu telefonu.

Výkon telefonu obstarává čipset Snapdragon 720G, který doplňuje 6/8GB RAM paměť a 64/128 GB úložiště. Vnitřní paměť telefonu můžete rozšířit o microSD karty. I tento telefon běží na Androidu 10 a nadstavbě MIUI 11. Rovněž potěší 3,5mm audio konektor a infračervený port. Baterie telefonu má kapacitu 5 020 mAh a podporuje 33W rychlonabíjení. Cena začíná na částce 269 dolarů, v přepočtu bez DPH cca 6 700 Kč.

Dnes nejčtenější

.