Zavřít reklamu

Společnost Uber dnes oficiálně oznámila, že v osmi lokacích ukončuje provoz své služby Uber Eats. Mezi místa, na kterých služba Uber Eats končí, patří také Česká republika. Důvodem je to, že zmíněné země nenabídly společnosti dostatečně jasnou cestu k tomu, aby se její divize Uber Eats stala první – v horším případě druhou – nejvyužívanější online službou pro donášku jídla. Kromě České republiky končí služba Uber Eats také v Rumunsku, na Ukrajině, v Egyptě, Hondurasu, Urugayi a v Saúdské Arábii. Uvedl to mluvčí společnosti pro agenturu Reuters, provoz bude – s ukončen ke čtvrtému červnu letošního roku.

Ukončení provozu ve vybraných zemích má podle společnosti Uber přispět k lepšímu soustředění energie i zdrojů na nejsilnější trhy po celém světě. Klasické přepravní služby nebudou v České republice ukončením provozu Uber Eats nijak ovlivněny. Služba Uber Eats byla v České republice uvedena do provozu před dvěma lety. V dobách svých začátků rozvážela zákazníkům jídlu ze čtyř pražských poboček restaurací McDonald’s, postupně se spolupráce rozšířila i mezi další restaurace.

„Po letech partnerství s místními restauracemi, kterým jsme umožnili snadný a spolehlivý rozvoz jídla, jsme došli k nelehkému rozhodnutí ukončit ve středu 3. června činnost Uber Eats v České republice,“ stojí ve zprávě, kterou Uber rozesílá svým zákazníkům. Čeští zákazníci budou moci i nadále využívat služeb Uber Eats v zahraničí, své kredity mohou čerpat až do 3. června.

Dnes nejčtenější

.