Zavřít reklamu

Hon technologických gigantů za ničím nerušenou přední stranou smartphonu nebere konce. Éru výřezu postupně vystřídala éra průstřelů a jak se zdá, ani ta se na telefonech neohřeje příliš dlouho. Minimálně Xiaomi se s ním alespoň podle nového patentu rozhodně nespokojí. 

Nový patent čínské společnosti, který byl schválen teprve 24. dubna, popisuje smartphone s displejem disponujícím speciálním místem, které se v případě spuštění předního fotoaparátu zprůhlední a fotoaparátu tak umožní funkčnost. Jakmile jsou snímky vytvořeny, speciální místo začne zobrazovat obsah zbytku displeje. Díky tomuto řešení tak bude moci společnost naplno a především bez větších kompromisů využít celou přední stranu telefonu. Jak by měl telefon vypadat si můžete prohlédnout v galerii vedle tohoto odstavce.

 Jak můžete na snímcích a konceptech sami vidět, senzory standardně umisťované do výřezu se přesunou do horního rámečku telefonu, který kvůli tomu musí být relativně široký. Fotoaparát pak může být umístěn hned na několika místech, přičemž ve standardním stavu je prakticky neviditelný. Po jeho aktivaci nicméně dokáže displej “prosvítit” a snímat vše před sebou.

Jelikož se jedná zatím jen o patent, těžko v tuto chvíli říci, kdy bychom se mohli představení podobného smartphonu dočkat. Už nyní je však jasné, že by na trhu se smartphonu způsobil solidní poprask, jelikož by jednak vypadla skvěle a jednak by přinesl vychytávku, která se jen tak nevidí.

Dnes nejčtenější

.