Zavřít reklamu

Trhu s chytrými hodinkami se daří čím dál více. Ukazují to i výsledky z prvního čtvrtletí tohoto roku, kdy výrobci dodali o dvacet procent více chytrých hodinek než za stejné období v roce 2019. Nejvíce se dařilo Applu a Garminu, ale pro změnu chytré hodinky s Wear OS mají tak malé zastoupení na trhu, že z tabulky Strategy Analytics úplně vypadly a jsou v sekci „Ostatní“ společně s Huawei nebo Xiaomi hodinkami.

Z tabulky můžeme vidět, že v Q1 2020 bylo dodáno 13,7 milionů kusů chytrých hodinek, což dělá meziročně nárůst 20,2 procent. Nárůst je podle Strategy Analyrics způsoben i tím, že před vypuknutím pandemie covidu-19 si mnoho lidí pořídilo hodinky pro sledování zdraví a fitness aktivit během karantény. Nicméně ve druhém čtvrtletí tohoto roku už Strategy Analytics očekává, že dodávky značně klesnou.

dodavky chytrych hodinek
Zdroj: Strategy Analytics

Nejvíce se dařilo Garminu, který meziročně dodal o 37,5 procent více chytrých hodinek. Druhé společnosti, které se dařilo navýšit dodávky, byl nepřekvapivě Apple se svými Watch. Nárůst zaznamenal i Samsung, který dodávky meziročně zvýšil o 11,8 procent. V tabulce úplně chybí Wear OS hodinky, které se tak zařadily do sekce „Ostatní“. Zde můžeme vidět, že hodinkám klesl podíl na trhu z 23,7 procent na 22,6 procent. Stejně tak se do tabulky nedostal Fitbit a Xiaomi. A to pravděpodobně kvůli tomu, že lidé dávají u těchto společností přednost spíše chytrým náramkům, než chytrým hodinkám.

Dnes nejčtenější

.