Zavřít reklamu

Vivo v poslední době pravidelně rozšiřuje řadu Y o nové modely. Tím posledním telefonem je Vivo Y30, který má celkově pět fotoaparátů, nadprůměrnou kapacitu baterie a zajímavou cenu. V Malajsii, kde byl představen, se bude prodávat za 899 Myr, což je v přepočtu cca 5 200 Kč. Dostupnost na dalších trzích v tuto chvíli není ještě oznámena.

VIvo Y30 má 6,47 palců velký LCD displej s HD+ rozlišením, který společnost nazývá „Ultra O Screen Display“. Důvodem tohoto názvu jsou minimální rámečky a průstřel v levém horním rohu, ve kterém se ukrývá 8 MPx selfie kamera. Na zadní straně jsou čtyři další fotoaparáty a čtečka otisků prstů. Ten hlavní fotoaparát má 13 MPx, doplňuje jej 8 MPx ultra širokoúhlý fotoaparát, 2 MPx senzor hloubky ostrosti a 2 MPx makro kamera.

Výkon obstarává čipset MediaTek Helio P35, který doplňuje 4GB RAM paměť a 128GB úložiště, které se dá rozšířit pomocí microSD karet. Nechybí podpora dualSIM, Bluetooth 5 anebo Android 10 s nadstavbou FunTouch OS 10. Baterie má štědrou kapacitu 5 000 mAh. Telefon bude k dispozici od 9. května 2020 v modré a bílé barvě.

Dnes nejčtenější

.