Zavřít reklamu

Společnost AnTuTu již tradičně vydala žebříček nejvýkonnějších telefonů. Tentokrát se můžeme podívat na žebříček z dubna, který bude oproti minulým měsícům značně odlišný. Přibyly v něm totiž nové telefony OnePlus a Xiaomi. A aby toho nebylo málo, tak všechny novinky obsadily první tři místa a tím odsunují Samsung Galaxy S20.

V žebříčku už se také nenachází žádný Huawei nebo Honor telefon s čipsetem Kirin 990. Ten už na novější konkurenci zdaleka nestačí a byl vytlačen telefony se Snapdragon 855 Plus, Snapdragonem 865 a Exynosem 990. Nejvýkonnější Android telefon je momentálně Xiaomi Mi 10 Pro, který má Snapdragon 865 a 8GB RAM pamětí a 256GB úložištěm. Na druhém místě je OnePlus 8 Pro se stejným čipsetem, akorát s 12GB RAM pamětí. Třetí místo opět obsadil telefon se Snapdragonem 865. A to Xiaomi Mi 10 s 6GB RAM pamětí a 128GB úložištěm. Dále v žebříčku můžeme vidět čtyři telefony řady Samsung Galaxy S20 a herní telefon Asus ROG Phone 2. První desítku pak uzavírají dva starší modely OnePlus 7T a 7T Pro.

AnTuTu duben 2020 benchmark (1)
Zdroj: AnTuTu

Pokud jde o střední třídu, tak první místo drží s náskokem Huawei Nova 7i s čipsetem Kirin 810 a 6GB RAM pamětí. Na druhém místě je Xiaomi Redmi Note 8 Pro, které využívá čipset Helio G90T. Poté můžeme vidět dvojici realme 6 telefonů, kde v jednom případě máme čipset Helio G90T a v druhém případě Snapdragon 720G. Ve zbytku žebříčku už pak můžeme vidět Snapdragon 730G čipset u Xiaomi, realme nebo Samsung telefonů.

AnTuTu duben 2020 benchmark (2)
Zdroj: AnTuTu

Na závěr ještě dodáme, že v žebříčku můžete vidět pouze telefony, u kterých lidé během daného měsíce provedli minimálně 1000 benchmark testů. Musí se také jednat o aplikaci AnTuTu V8. Výsledky totiž nejsou kompatibilní se starší verzí benchmarku. V tabulce pak můžete vidět průměrné skóre z těchto testování. Díky tomu jsou výsledky reprezentativnější, než kdyby se ukazovalo pouze nejvyšší dosažené skóre.

Dnes nejčtenější

.