Zavřít reklamu

V době, kdy byla Motorola pod křídly Googlu, neměla o aktualizace operačního systému Android nouzi. Od té doby však uplynula řada let a v poslední době se nové telefony od Motoroly setkaly obvykle pouze s jednou hlavní aktualizací na novou verzi operačního systému Android. U telefonu Razr, který se prodává za 1500 dolarů by to však nebylo pro jeho majitele zrovna potěšující. Motorola proto dnes oznámila, že od dnešního dne mohou její majitelé přejít na Android 10 a do budoucna mohou počítat také s Android 11.

Hlavní novinkou, kterou kromě standardních funkcí z Android 10 přináší tento operační systém pro Razr je vylepšení malého předního displeje, který je k dispozici při zavřeném telefonu. Nově můžete využít gesto přejetí prstem doleva a získáte přístup k oblíbeným kontaktům, přejetím doprava naopak můžete okamžitě použít fotoaparát a pořídit si selfie. Snadnější je nově také psaní odpovědí na zprávy pomocí predikce odpovědí. Integrace se dočkali také Google Mapy a hudební aplikace jako je Spotify, YouTube Music nebo Pandora. Všechny tyto aplikace můžete nově ovládat přímo z malého předního displeje telefonu Quick View.

Aktualizace se začne uvolňovat pro všechny majitele Razr bez ohledu na zemi ve které telefon používají již dnes. Co se týká Androidu 11, zatím není zřejmé, kdy se majitelé Razru dočkají také této aktualizace, jistou ji však již mají. Jedná se rozhodně o dobrý krok ze strany Motoroly, která by jinak jen těžko vysvětlovala svým zákazníkům, že se telefon za bezmála čtyři desítky tisíc korun dočká jen jedné majoritní aktualizace operačního systému.

Dnes nejčtenější

.