Zavřít reklamu

Silně se očekává, že Motorola letos uvede na trh hned dva své nové skládací telefony. Jeden z nich má údajné kódové označení Juno, zatímco druhý se jmenuje Venus. Pod prvním zmíněným by se pak měl skrývat model Motorola Razr 2023 a pravděpodobně už známe i datum jeho uvedení na trh. 

Řada Razrů od Motoroly je přímou konkurencí zejména pro Z Flipy Samsungu. Motorola je totiž, i když pořád s určitými omezeními, distribuuje na více trhů než jen Čínu. Právě v ní sice vzniká mnoho skládaček, ale obvykle se jim nepovede „vycestovat“ za hranice. Úspěch Razru by tak jasně znamenal určitý bolehlav pro Samsung, který se cítí být ve své pozici neohrožen (pravda je, že neohrožený zatím opravdu je).

Jak uvádí úspěšný leaker Evan Blass, tak by měl být telefon Motorola Razr 2023 uveden na trh 1. června 2023. Očekává se, že nová ohebná Motorola bude mít obrovský vnější displej, který bude zabírat celou jeho „ohnutou“ stranu. Spolu s ním by mělo přijít i přepracované rozhraní, které jej využije na maximum.

Pokud Motorola skutečně své nové véčko uvede už na začátku června, může mít jasný náskok právě před Samsungem. Ten své skládačky představuje až v létě, typicky srpnu. Nesmí ale opakovat situaci z loňska, kdy se Razr 2022 dostal na globální trh až tři měsíce po svém uvedení v Číně. Jestli pak bude model Venus konkurencí pro Z Fold nebo ještě lepší verzí Razru, není zatím známo.

Dnes nejčtenější

.