Zavřít reklamu

Omezení spojená s pandemií covidu-19 se již začínají pomalu uvolňovat. A to i v online světě. Netflix už například vrací kvalitu streamování na původní hodnoty. Kvalita streamování byla před dvěma měsíci snížena na žádost EU. Důvodem bylo to, aby se mírně ulevilo internetové infrastruktuře v Evropě.

O změně poprvé informovali uživatelé na serveru FlatpanelsHD, kteří si všimli, že kvalita streamování byla navýšena, což mimo jiné znamená i Netflix filmy a seriály ve 4K rozlišení a HDR v 15 Mb/s. Bitrate HD videí se rovněž vrací do normálu. Společnost Netflix poté potvrdila redakci FlatpanelsHD, že se opravdu začalo s opětovným zvyšováním kvality. Navyšování bitratu však probíhá postupně po dohodě s poskytovateli internetového připojení, takže se nemusí dostat ihned na všechny uživatele.

Podle Netflixu byla kvalita snížena tak, že jedna hodina videa v HD kvalitě využila zhruba 1 gigabajt dat. Normálně pak využívá 3 gigabajty dat. Netflix není jedinou společností, která omezila kvalitu. Podobně se postupovalo i třeba u YouTube, Disney+ či HBO GO.

Dnes nejčtenější

.