Zavřít reklamu

Microsoft koupil v roce 2016 úspěšnou klávesnici SwiftKey a i když ji stále vylepšuje a několikrát jsme viděli za ty roky i změnu designu, tak až doposud Swiftkey odolával rebrandingu. V nedávné aktualizaci betaverze avšak přišla změna názvu na Microsoft Swiftkey.

Zatímco přímo v obchodu Google Play je stále tradiční název SwitKey Beta, tak po instalaci už můžeme vidět ikonu Microsoft SwiftKey . Zmínky o Microsoftu jsou i například na mezerníku anebo v postranním panelu a nastavení. Lze tak s jistotou říct, že rebranding je v plném proudu a je jen otázkou času, až se změny objeví i ve stabilní verzi oblíbené klávesnice.

SwiftKey byl pořízen v době, kdy Microsoft investoval nemalé peníze do vývojářů oblíbených aplikací. Kromě klávesnice ve stejně době pořídil i kalendář Sunrise a to-do aplikaci Wunderlist. Obě tyto aplikace již nefungují. Funkce z kalendáře Sunrise už byly dříve přidány do Outlooku a Wunderlist byl ukončen na začátku tohoto měsíce. Místo toho má společnost aplikaci Microsoft To-Do. Swiftkey byl jedinou aplikací, která si zachovala vlastní značku a identitu. Naštěstí současný rebrand neznamená, že by měla být klávesnice SwiftKey ukončena. Naopak se očekává, že bude ještě vylepšována s příchodem prvních Microsoft Surface telefonů, které poběží na Androidu.

Ve stejné aktualizaci se také dostalo na podporu Emoji 12.0, což znamená přidání velkého množství nových emoji ikon. Pro přístup k těmto novým emoji je však potřeba telefon se systémem Android 10. Aktualizaci můžete stahovat z obchodu Google Play, případně ručně z APKMirror.com.

Dnes nejčtenější

.