Zavřít reklamu

Nedávno jsme informovali o novém čipsetu Mediatek Helio G85 pro nižší třídu telefonů. Dnes stejná společnost představila čipset Dimensity 820, který je určen telefonům střední třídy. Má poměrně zajímavé parametry a nechybí mu například ani podpora 5G sítí. A to včetně podpory dual sim.

Cílem MediaTeku s tímto čipsetem je zpřístupnit sítě nové generace v telefonech střední třídy, které jsou cenově dostupnější na rozdíl od vlajkových modelů. Nový čipset navíc podporuje simultánní provoz 5G a 4G sítí a software umožňuje dynamické vybíraní podle toho, co zrovna s telefonem budete dělat. V případě Česka si nicméně ještě pár let užijeme pouze 4G sítě, takže těchto funkcí si užijeme maximálně v zahraničí.

Pokud jde o samotné parametry čipsetu, tak je srovnatelný s čipsetem Snapdragon 765G. K dispozici jsou čtyři výkonná jádra Cortex-A76 s taktem 2.6GHz a také čtyři úspornější jádra Cortex-A55 s taktem 2.0GHz. GPU je Mali G57, která je mírně vylepšena oproti Mali G57 v čipsetu Dimensity 800. Nechybí ani čip určený pro strojové učení a umělou inteligenci. Přesné datum vydání tohoto čipsetu není známé, nicméně první telefony s MediaTek Dimensity 820 budou od společností Xiaomi, Oppo a Motorola. Je dost možné, že telefonů se dočkáme na přelomu léta a podzimu.

Dnes nejčtenější

.