Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás informovali o chybě fotoaparátu smartphonu OnePlus 8 Pro. Zmíněná chyba umožňovala u jednoho z fotografických modulů prosvícení řady materiálů od plastu až po některé druhy látek. Nejednalo se v žádném případě o záměr – na vině byl způsob, jakým zmíněný modul zpracovává infračervené světlo. Na čínské sociální síti Weibo se nyní objevila zpráva o tom, že firma OnePlus dočasně deaktivuje funkci fotoaparátu, která danou chybu způsobovala.

V současné chvíli zatím nejsou k dispozici bližší detaily. Podle všeho to ale vypadá, že funkce bude deaktivována pouze dočasně, a firma OnePlus se k ní vrátí ve chvíli, kdy bude schopná zajistit, že se chyba již nebude opakovat. Fotografický modul, který má u smartphonu OnePlus 8 na starost provoz fotoaparátu s barevným filtrem, bude tedy dočasně vyřazen z provozu. Společnost OnePlus tento krok provede prostřednictvím aktualizace softwaru.

Oprava chyby – respektive dočasná limitace určitých funkcí fotoaparátu – jistě uklidní všechny, kteří byli znepokojeni jeho „rentgenovými“ schopnostmi. Fotoaparát smartphonu OnePlus 8 ale tím pádem již nebude nabízet funkce, které firma původně propagovala. Firmu tato komplikace staví do poměrně obtížné situace, a je tudíž v jejím nejlepším zájmu, aby na opravě zapracovala co nejrychleji. Filtr Photochrome u smarpthonu OnePlus 8 měl původně sloužit k aplikaci zajímavých filtrů na pořízené fotografie, uživatelé si ale brzy všimli, že disponuje také schopností prosvítit některé materiály.

Dnes nejčtenější

.