Zavřít reklamu

Nejnovější vlajková loď mezi smartphony OnePlus – model OnePlus 8 Pro – se dá nepochybně označit za nejlepší smartphone, který zatím vzešel z dílny této společnosti. Smartphone nabízí například podporu bezdrátového nabíjení, odolnost vůči prachu a vodě a vynikající sestavu fotoaparátů. OnePlus 8 je opatřen čtveřicí fotoaparátů, která se skládá z primárního senzoru Sony IMX689 s rozlišením 48 MP, ultraširokoúhlého senzoru s rozlišením 48 MP, 8 MP teleobjektivu a 5 MP modulu s názvem Color Filter Camera.

Jak název napovídá, má jmenovaný modul podle společnosti OnePlus sloužit k aplikování filtrů na finální snímek – to lze ale provést i bez použití zmíněného modulu. Pokud ale tento modul použijete ve spojení s režimem Fotochrom, zjistíte, že má schopnost prosvítit některé objekty z plastu. Zatím není jasné, co tuto schopnost způsobuje, s velkou pravděpodobností ale bude „na vině“ fakt, že modul Color Filter nefiltruje infračervené paprsky. Ve fotogalerii tohoto článku můžete jasně vidět, že pokud fotoaparát smartphonu OnePlus namíříte na některé elektronické produkty, na fotografii slabě prosvítají jejich vnitřní komponenty.

Jeden z diskutujících na fóru XDA Developers zveřejnil video, na kterém je prosvícení opravdu velmi zřetelně vidět. Podobný příspěvek zveřejnil na svém Twitteru také Ben Geskin, funkci vyzkoušel i Max Weinbach z týmu XDADevelopers. Záběry jsou velmi působivé a zejména na Twitteru vyvolaly vášnivou diskuzi, ve které uživatele mimo jiné zajímalo, zda fotoaparát smartphonu OnePlus 8 dokáže prosvítit i oblečení. Server XDADevelopers nicméně případné zvědavce ujišťuje, že tímto způsobem Color Filter Camera skutečně nefunguje – alespoň ne v tom smyslu, že by umožňoval do detailu zobrazit to, co se skrývá pod oblečením. Některé materiály mohou ale opravdu na snímcích při použití barevného filtru působit téměř jako průhledné. Stefan Möllenhoff z webu AndroidPit vysvětluje, že běžné fotoaparáty jsou vybaveny infračerveným filtrem, který blokuje jisté druhy světla mimo viditelné spektrum. Některé fotoaparáty ale mohou propouštět menší množství infračerveného světla. Podle nejnovějších zjištění může tedy fotoaparát smartphonu OnePlus 8 prosvítit kromě plastu také některé druhy textilií, sklokeramiku nebo třeba kožené výrobky.

Dnes nejčtenější

.