Zavřít reklamu

Společnost Sony nedávno představil svůj nový senzor určený chytrým telefonům. Dnes se dostalo i na Samsung, který představil nový 50 MPx ISOCELL GN s rychlejším mechanismem automatického zaostřování a podporou pro nahrávání videa až v 8K rozlišení.

Jedná se o první snímač od Samsungu, který je vybaven duálním autofokusem a také technologií Tetracell (4-in1). Nativní velikost pixelu v ISOCELL GN1 je 1,2 μm, nicméně právě pomocí Tetracell technologie se může velikost pixelu zvětši na 2,4 μm. Toho se dá využít například u fotografií ve špatném osvětlení.

Nový senzor také obsahuje 100 milionů zaostřovacích bodů pro rychlé a spolehlivé ostření i za zhoršených světelných podmínek. Do každého pixelu jsou vloženy dvě fotodiody a obě přijímají světlo z různých úhlů. Senzor dokáže zachytit 12,5 MPx fotografie s 2,4 μm pixely. Samsung zároveň prozradil, že mají k dispozici algoritmy, pomocí kterých dokáže senzor pořídit i 100 MPx fotografii. Mezi další vlastnosti tohoto senzoru patří chytré určení ISO, elektronická stabilizace obrazu, 8K video při 30 FPS, FullHD video při 240 FPS s autofokusem a 400 FPS bez autofokusu.

ISOCELL GN1 půjde do sériové výroby koncem tohoto měsíce a první telefony s tímto senzorem se očekávají na konci roku. Bude konkurovat snímačům SONY IMX 689 a IMX 700, které mají podobné funkce. Poprvé bychom ISOCELL GN1 měli vidět v telefonu značky Vivo. U Samsungu se také spekuluje o tom, že chystají 150 MPx, 250 MPx a 600 MPx foto snímače.

Dnes nejčtenější

.