Zavřít reklamu

Nástroj Digitální rovnováha byl dostupný nejprve na Google Pixel telefonech, poté se však rozšířil i do zbytku Android zařízení. Pomocí něj můžete sledovat čas strávený na zařízení a další statistiky jako je třeba počet oznámení, počet odemknutí telefonu atd. Server 9to5google nyní v kódu aplikace objevil náznaky nové funkce s anglickým názvem Sleep Insights.

V současné době má nástroj k dispozici režim večerky, který se dá zapnout automaticky když jdete spát. Zároveň si můžete třeba nastavit to, že ve večerních hodinách budete mít displej pouze černobílý, což má sloužit k upozornění, že byste měli jít spát a nesledovat v posteli telefon. Tuhle funkci se chystá Google rozvinout a chce nabídnout i data ohledně spánku. Z kódu se dá vyčíst i například to, že funkce bude napojena na aplikaci budíku.

Pomocí senzorů bude telefon sledovat, jak spíte a vy se pak budete moct podívat kolik času jste spali, kolik minut jste věnovali v noci aplikacím a jak to třeba ovlivnilo váš spánek. Sledování spánku pomocí senzorů v telefonu není žádnou novinkou. Velice úspěšná je v tomhle třeba česká aplikace Sleep As Android. V neposlední řadě Google chystá i funkci nočních poznámek, což je něco, co se hodí osobám, které před spaním přemýšlí nad mnoha věcmi. S tímto nástrojem si budou moct rychle napsat poznámku a myšlenku pak už vypustit z hlavy. Kdy se k těmto funkcím dostaneme není v tuhle chvíli jasné. Brzy se však dočkáme představení nového Androidu 11, takže je dost možné, že půjde právě o vylepšení spojené s novou verzí systému.

Dnes nejčtenější

.