Zavřít reklamu

Agentura Omdia Research zveřejnila žebříček nejprodávanějších telefonů za první čtvrtletí tohoto roku. Nejvíce se dařilo Applu, který značně uspěl hlavně s iPhonem 11. Na druhém místě se pak nachází Samsung s modelem Galaxy A51. První trojku uzavírá Xiaomi s telefonem Redmi Note 8. Agentura zveřejnila i data k 5G telefonům, kde prozatím žebříčku vévodí Samsung s řadou Galaxy S20.

Z tabulky níže můžete vidět, že je s velkým náskokem na prvním místě iPhone 11. Apple za první čtvrtletí dodal celkem 19,5 milionů kusů tohoto telefonu. O podobných číslech si Samsung nebo Xiaomi nemůžou ani zdát. Dodávky telefonů na druhém až čtvrtém místě se pohybovaly v hodnotách 6,1 až 6,8 milionů kusů. Na pátém místě už vidíme další větší mezeru v dodaných kusech. Každopádně 4,7 milionů kusů je pro dva roky starý iPhone XR rozhodně úspěch.

V žebříčku 5G telefonů je situace prozatím vyrovnaná. Mírně navrch má Samsung hlavně kvůli tomu, že vydal více modelů s podporou sítí nové generace. Nejvíce se prodával telefon Galaxy S20+ 5G, druhé a třetí místo obsadil Huawei s modely Mate 30 a Mate 30 Pro. Čtvrté a páté místo uzavírá opět Samsung se zbylými dvěma modely řady Galaxy S20. Tento žebříček bude mnohem zajímavější sledovat v následujících čtvrtletích, kdy v něm snad uvidíme i levnější 5G telefony.

Dnes nejčtenější

.