Zavřít reklamu

Google neustále pracuje na vylepšování hlasového ovládání v telefonech. Téměř před rokem jsme na konferenci Google I/O mohli vidět novou generaci chytrého asistenta Google, se kterým může uživatel ovládat telefon stejně pohodlně jako pomocí dotyku. Nyní se hlasové možnosti posunují opět o kousek dále. Google totiž začal testovat ověření plateb jen za pomoci hlasu. Jedná se tak o alternativu ke čtečce otisků prstů či skenování obličeje.

Minimálně v USA již poměrně dobře funguje nakupování pomocí chytrého asistenta. Jedinou menší překážkou bylo to, že pro potvrzení platby musel mít uživatel telefon v ruce a platbu autorizovat buď otiskem prstu anebo skenem obličeje. Google však nově testuje možnost ověření pomocí hlasu.

O novince informoval server Android Police, který rovněž dodává, že se jedná o značně limitované testování. V současné době je určené pouze pro chytré displeje a chytré reproduktory. Navíc potvrzení hlasem funguje pouze u několika druhů produktů, jako jsou třeba filmy a hudba v obchodě Google Play. Brzy má služba fungovat i při objednání jídla z restaurací.

Do budoucna bude určitě zajímavé sledovat, jak se tato technologie bude rozvíjet. Rozhodně to ale ukazuje, jaké obrovské kroky dělá Google u rozpoznávání hlasu. V Česku se této funkce v následující době určitě nedočkáme, ostatně stále se čeká i na klasickou podporou Asistenta Google v češtině.

Dnes nejčtenější

.