Zavřít reklamu

Populární sociální síť Instagram začala testovat novou funkci umožňující skrýt počet lajků pod příspěvky. Před dvěma lety platforma provedla podobný test, který spočíval v prostém vypnutí počítadla lajků u velkého množství uživatelů. Tentokrát se však uživatelé budou moci rozhodnout, jestli počítadlo chtějí vidět, či nikoli.

Uživatelé Instagramu budou moci zapnout či vypnout počítadlo lajků nejen pod příspěvky jiných uživatelů, ale i pod těmi vlastními. Podobnou funkci se chystá testovat i Facebook, pod nějž Instagram patří.

Společnost uvedla, že nyní vyhodnocuje zpětnou vazbu z předešlého testování. I když funkce vypnutí počítadla lajků byla tehdy navržena tak, aby snižovala obavy uživatelů ohledně popularity jejich příspěvků, ne každý souhlasil s tím, že jde o změnu k lepšímu. Šlo především o ty, kteří na platformě dělali byznys. Pro tyto uživatele je počítadlo lajků důležitým indikátorem toho, jestli se jejich podnikání ubírá správným směrem.

Vzhledem k tomu, že oba úhly pohledu si získaly mnoho zastánců i odpůrců, Instagram se rozhodl dát uživatelům možnost si vybrat, jestli chtějí počítadlo lajků vidět, či nikoli. Podle zástupců platformy bude nová funkce zpočátku dostupná malému počtu uživatelů po celém světě. Kdy se dostane ke všem, v tuto chvíli není známo.

Dnes nejčtenější

.