Zavřít reklamu

Pokud vám to uniklo, tak právě dnes začal veletrh MWC 2023 v Barceloně. V rámci něho se technologické špičky předhání v tom, kdo představí zajímavější produkt nebo řešení. Nokia zde odhalila nové logo, které mění po 60 letech, ale i obnovený přístup ke snadné opravitelnosti svých zařízení. 

Nokia se především zbavuje modré barvy a nahrazuje ji vlastně čímkoli, co je vzhledem k situaci vhodnější, což znamená, že logu není přiřazeno žádné konkrétní barevné schéma. CEO Pekka Lundmark uvedl, že Nokia již není jen společností zabývající se chytrými telefony, ale „společností podnikových technologií“.

Kromě růstu v oblasti telekomunikačních zařízení se tak Nokia zaměří na prodej vybavení dalším podnikům. Patří mezi ně soukromé 5G sítě a zařízení pro automatizované továrny, což by společnost v této oblasti přímo postavilo proti Microsoftu a Amazonu. Pokud se ale vrátíme k telefonům, tak Nokia ukázala první chytrý telefon Nokia, jehož předností je zvýšená opravitelnost.

Nokia G22 se vrací ke kořenům 

Nokia G22 byla navržena tak, aby vybrané opravy mohli majitelé uskutečnit v domácích podmínkách úplně sami během pár minut. Spolupráce se společností iFixit, celosvětovou komunitou odborníků na opravy zařízení, zajišťuje téměř okamžitý přístup k návodům a náhradním dílům. Snadno tak lze vyměnit například poškozený displej, ohnutý nabíjecí konektor nebo baterii s nízkou kondicí. Neklade na opravu takové nároky, jako programy Applu, Samsungu a dalších výrobců.

Nová Nokia G22 má záda vyrobena ze 100% recyklovaného plastu, o čistý zvuk s vylepšenými basy se postará funkce OZO Playback a zásadní vzpomínky zachytí 50MPx hlavní fotoaparát, který je obohacen o funkce z vyšší řady Nokia X. Novinkou v řadě G je také možnost virtuálně rozšířit operační paměť o další 2 GB pro plynulejší chod náročnějších aplikací (známe z řešení Samsungů, kde se funkce nazývá RAM Plus). Nokia G22 potěší také podporou a dočká se dvou let hlavních aktualizací, tří let pravidelných bezpečnostních aktualizací i tříleté záruky. Zde má Nokia jasné rezervy. Dostupnost, paměťové varianty i oficiální ceny na našem trhu budou brzy upřesněny. 

Dnes nejčtenější

.