Zavřít reklamu

Segment prémiových androidových tabletů je v posledních několika letech svou nabídkou dosti limitovaný – v podstatě jsou na výběr jen značky Samsung a Huawei. Do hry by se však po čase mohlo vrátit Xiaomi, které údajně pracuje rovnou na několika vlajkových tabletech.

Podle nových informací objevených v systémových aplikacích uživatelské nadstavby MIUI 12.5 leakerem specializovaným na značky Xiaomi jménem kacskrz a skupinou XiaomiUI z webu telegram.me pracuje Xiaomi minimálně na třech prémiových tabletech poháněných čipy řady Snapdragon 8.

Nové informace ukazují skrytou systémovou navigační stránku pro tablety v alfa verzi MIUI Home. Zdrojový kód odkryl tři různá zařízení s kódovými názvy nabu, enuma a elish.

Všechny tři tablety podle zjištění zmíněného leakera budou vybaveny IPS displeji rozlišením 2560 x 1600 px, obnovovací frekvencí 120 Hz a poměrem stran 16:10. Tablet s označením enuma prý bude dostupný v několika variantách a bude podporovat hlasové hovory, což naznačuje, že pravděpodobně nabídne LTE konektivitu nebo 5G síť, a tablet nabu by měl dostat do vínku velikost 10,97 palců.

Leaker měl také zjistit, že tablety enuma a elish budou postaveny na platformě sm8250, která zahrnuje čipsety Snapdragon 865, Snapdragon 865+ a Snapdragon 870, zatímco tablet nabu bude poháněn méně výkonnou platformou sm8150, která zahrnuje čipy Snapdragon 855, Snapdragon 855+ a Snapdragon 860.

Kdy by mohly být nové tablety Xiaomi uvedeny na scénu, v tuto chvíli není známo.

Dnes nejčtenější

.