Zavřít reklamu

Obliba sluchátek s funkcí TWS (True Wireless Stereo) v posledních letech strmě rostla a nejinak tomu bude i letos. Analytická společnost Counterpoint Research odhaduje, že jejich globální dodávky dosáhnou 310 milionů, což by bylo o 33 % více než loni. Největšími hráči na tomto poli podle ní zůstanou Apple, Xiaomi a Samsung.

Navzdory koronavirové pandemii a sníženým útratám spotřebitelů loni vzrostly globální dodávky TWS sluchátek o 78 %. Celkem jich bylo vyexpedováno 233 milionů. TWS sluchátka zůstala v loňském roce jedním z nejžádanějších technologických produktů, přičemž největší růst zaznamenaly modely nižší a střední třídy. Jedničkou trhu s TWS sluchátky byl loni Apple, jehož podíl činil 31 %, druhým v pořadí Xiaomi s podílem 9 % a první trojici největších hráčů v této oblasti uzavírá Samsung se 7% podílem.

Counterpoint očekává, že vrchol na trhu s TWS sluchátky přijde ve třetím čtvrtletí a velký zájem bude podle všeho spojen i s příští generací AirPodů, které by měl Apple představit na podzim.

Dnes nejčtenější

.