Zavřít reklamu

Přesně před dvěma týdny jsme informovali, že sociální audio platforma Clubhouse konečně dorazila na Android. Byla to však jen betaverze, navíc zpočátku omezená jen pro uživatele v USA. Vývojáři za tuto krátkou dobu podle všeho již vychytali zásadní bugy a zpracovali zpětnou vazbu od uživatelů, jelikož nyní oznámili, že androidová verze aplikace je dostupná všem.

Androidová verze Clubhousu funguje stejně jako verze na iOS. To znamená, že abyste službu mohli používat, potřebujete od někoho pozvánku. Dobrou zprávou však je, že všichni dosavadní uživatelé dostanou vícero pozvánek, které budou moci rozdat.

Clubhouse je sociální platforma, která uživatelům umožňuje vytvořit virtuální místnost, kde poté mohou hovořit s ostatními uživateli. Uživatelé, kteří tvůrce místnosti sledují, avšak nejsou zařazeni mezi mluvčí (hosty), do této místnosti mohou vstoupit jako posluchači. Zakladatel místnosti, chcete-li moderátor, může potom kterémukoli posluchači umožnit stát se mluvčím. Aplikace je vlastně jakýmsi interaktivnějším podcastem.

Clubhouse byl spuštěn před rokem pouze na zařízení s iOS. Hmatatelnou popularitu začala platforma získávat před několika měsíci, kdy se k ní připojila některá velká jména technologického světa, jako např. Elon Musk nebo Mark Zuckerberg (Facebook mimochodem minulý měsíc spustil její klon s názvem Live Audio Rooms). Od té doby se už jen netrpělivě čekalo na to, až dorazí na Android. Aplikaci můžete stahovat zde.

Dnes nejčtenější

.