Zavřít reklamu

Google si u Světové organizace duševního vlastnictví nechal loni v září patentovat poddisplejový fotoaparát určený pravděpodobně pro jeden z příštích modelů Pixelu. Touto technologií se již chlubí telefon ZTE Axon 20 a smartphony s fotoaparátem ukrytým pod obrazovkou by měly ještě letos představit i společnosti jako Samsung, Xiaomi a Oppo.

Fotoaparát integrovaný do displeje eliminuje nutnost výřezu či průstřelu pro přední kamerku, což výrobcům smartphonů umožňuje vytvořit zcela bezrámečkový displej. Dosáhnout bezrámečkového displeje se výrobci předtím snažili různými způsoby, např. vysunovacím selfie fotoaparátem, nejperspektivnějším řešením je však podle mnohých právě technologie poddisplejové kamery.

Vzhledem k tomu, že nedávno uniklé rendery Pixelu 6 a Pixelu 6 Pro odhalují v displeji průstřel, prvním Pixelem s touto technologií by mohl být napřesrok Pixel 7. Nebo je tu možnost, kterou naznačil respektovaný analytik na poli displejů Ross Young, podle nějž by Google poddisplejový fotoaparát mohl připravovat pro svůj ohebný telefon. Jeho existenci nedávno potvrdily odkazy nalezené v kódu betaverze Androidu 12 a podle nejnovějších neoficiálních zpráv by mohl být představen již v srpnu.

Patent také naznačuje, že Google u Pixelu s poddisplejovým fotoaparátem počítá s návratem k funkci 3D rozpoznávání obličeje, jíž naposledy disponovaly telefony řady Pixel 4. Americký technologický gigant se před časem nechal slyšet, že tato funkce se jednoho dne může vrátit, a zařízením, na které by se mohla vrátit, by mohl být právě Pixel 7.

Dnes nejčtenější

.