Zavřít reklamu

Do éteru pronikly údajné kompletní specifikace jednoho z chystaných modelů řady OnePlus Nord – Nord CE (Core Edition) 5G. Označením CE chce dát čínský výrobce najevo, že jeho nový telefon střední třídy bude vycházet z velmi úspěšného prvního Nordu.

Nord CE 5G by měl disponovat AMOLED displejem s úhlopříčkou 6,43 palců a obnovovací frekvencí 90 Hz. Pohánět jej prý bude čipset Snapdragon 750G, který by mělo doplnit 6 nebo 8 GB operační a 64 či 128 GB interní paměti. Tělo telefonu má být vyrobeno z plastu a mít tloušťku 7,9 mm.

Fotoaparát by měl být trojitý s rozlišením 64, 8 a 2 MPx, přičemž druhý bude podle všeho vybaven ultraširokoúhlým objektivem a třetí plnit roli snímače hloubky ostrosti. Přední kamerka by měla mít rozlišení 16 MPx. Součástí výbavy telefonu prý bude v displeji zabudovaná čtečka otisků prstů nebo 3,5mm jack.

Smartphone by měl disponovat baterií s kapacitou 4500 mAh a podporovat rychlé nabíjení s výkonem 30 W, díky čemuž se prý z nuly na 70 % dobije za půl hodiny. Softwarově bude podle všeho běžet na Androidu 11 a z něj vycházející uživatelské nadstavby OxygenOS 11.

Do prodeje má být uveden 10. června a jeho cenovka údajně nepřekročí 350 dolarů (zhruba 7 300 Kč). Jestli se dostane i do Evropy, v tuto chvíli není jasné.

Dnes nejčtenější

.