Zavřít reklamu

O příští generaci Pixelů – Pixelu 6 a 6 Pro – víme díky měsíc starému velkému úniku prakticky vše, některé střípky však stále ještě chybějí. Nyní jeden takový odhalil web 91Mobiles, podle nějž telefony nabídnou znatelně rychlejší nabíjení než dosavadní Pixely.

Podle webu 91Mobiles, odkazujícího na známého leakera Yogeshe Brara, bude Pixel 6 a 6 Pro disponovat rychlým nabíjením s výkonem 33 W. Vzhledem k tomu, že současné Pixely nabízejí maximálně 18W nabíjení, šlo by o velmi výrazné vylepšení.

Pixel 6 by měl disponovat AMOLED displejem s úhlopříčkou 6,4 palců, 8 GB operační paměti, 128 nebo 256 GB vnitřní paměti, dvojitým zadním fotoaparátem s rozlišením 50 a 12 MPx (druhý by měl být širokoúhlý), 8MPx přední kamerkou, baterií s kapacitou 4614 mAh a Androidem 12.

Verze Pro podle všeho dostane do vínku POLED displej (druh OLED displeje, jehož podklad tvoří ohebný plast, nikoli pevné sklo) s velikostí 6,71 palců, 12 GB operační a 128, 256 nebo 512 GB interní paměti, trojitý zadní fotoaparát s rozlišením 50, 48 a 12 MPx (druhý by měl mít teleobjektiv), 12MPx přední kamerku, baterii s kapacitou rovných 5000 mAh a softwarově jej má rovněž pohánět Android 12.

Oba telefony by jinak měly běžet na prvním čipsetu Googlu s názvem Tensor (který je podle některých „zákulisních“ zpráv ve skutečnosti nevydaným čipem Samsungu Exynos 9855), podporovat 5G sítě a standard Wi-Fi 6E a mít certifikaci AER (Android Enterprise Recommended).

Web se také zmiňuje o tom, že první skládací telefon Googlu se opozdí, nicméně technologický gigant jej prý hodlá alespoň poodhalit v rámci eventu, na němž budou představeny nové Pixely, což by mělo být v říjnu.

Dnes nejčtenější

.