Zavřít reklamu

Uživatelé globálně populární digitální hudební služby Spotify se dočkali funkce, po které mnozí z nich dlouhou dobu volali. K jejímu zavedení přispělo nejnovější album populární britské zpěvačky Adele s názvem 30.

Pokud jste uživateli Spotify, víte, že služba skladby v daném albu defaultně přehrává v režimu Shuffle, tedy náhodném pořadí (kromě první skladby). I díky Adelině výzvě v souvislosti s vydáním jejího nejnovějšího alba se však nyní u všech alb výchozím nastavením stává klasický režim, kdy se skladby přehrávají od začátku do konce. Podstatné je ovšem dodat, že vítaná změna se týká pouze platících uživatelů.

Adele, vlastním jménem Laurie Blue Adkinsová, v tweetu, v němž Spotify o změnu žádala, mimo jiné napsala, že „naše umění vypráví příběh a naše příběhy by měly být poslouchány tak, jak jsme zamýšleli“, což je naprosto opodstatněný argument, na který populární hudební platforma nemohla neslyšet.

Album 30 se mimochodem stalo nejrychleji prodávaným i nejprodávanějším albem letošního roku, když za pouhé tři dny od vydání prodalo přes půl milionu kopií.

Dnes nejčtenější

.