Zavřít reklamu

O smartphonech značky Motorola příliš často nepíšeme, nyní však společnost patřící pod čínské Lenovo připravuje vlajkovou loď, která má ambice „pozlobit“ smartphonové giganty jako Samsung či Xiaomi. Motorola již tento týden představí telefon s názvem Moto Edge X30, který bude vůbec prvním zařízením poháněným nejnovějším vlajkovým čipsetem Qualcommu Snapdragon 8 Gen 1.

Motorola těsně před uvedením smartphonu na scénu zveřejnila dvě upoutávky, které odhalují design jeho fotoaparátu a kapacitu baterie. Fotoaparát bude uložený ve vertikálně orientovaném elipsovitém modulu a bude disponovat rozlišením 50, 50 a 2 MPx, přičemž druhý bude „širokáč“ a třetí podle všeho kamerka pro portrétní snímky. Přední fotoaparát se bude jako první na světě chlubit rozlišením 60 MPx a měl by umět natáčet videa v rozlišení 4K. Pokud jde o baterii, ta bude mít kapacitu 5000 mAh a podporovat rychlé nabíjení s výkonem 68 W.

Moto Edge X30 by dále mělo do vínku dostat 6,67palcový displej s obnovovací frekvencí 144 Hz, až 12 GB operační paměti a NFC, což je něco, co vlajkové lodě Motoroly v posledních několika letech postrádaly. Telefon bude představen ve čtvrtek 9. prosince.

Dnes nejčtenější

.